N
E
W
S meta circle

L
A
T
E
S
T

R
E
L
E
A
S
E
S meta circle

G
I
G
S meta circle

P
A
R
T
Y

P
I
C
T
U
R
E
S meta circle

A
R
T
I
S
T
S meta circle

A
B
O
U
T

U
S meta circle

P
R
O
M
O

M
I
X
E
S meta circle

V
I
D
E
O
S meta circle

F
R
E
E

T
U
N
E
S meta circle

O
U
R

P
A
R
T
N
E
R
S meta circle

C
O
N
T
A
C
T

U
S meta circle

S
E
A
R
C
H meta circle

M
E
R
C
A
N
D
I
S
E meta circle

M
A
S
T
E
R
I
N
G meta circle

SK.WAV presents METAFIZIQ LABEL NIGHT (BG) w/ Ogonek, Digital Soul, Mad Twist, Ruji, Fractal @ Kapan An

SK.WAV presents METAFIZIQ LABEL NIGHT (BG) w/ Ogonek, Digital Soul, Mad Twist, Ruji, Fractal @ Kapan An SK.WAV presents METAFIZIQ LABEL NIGHT (BG) w/ Ogonek, Digital Soul, Mad Twist, Ruji, Fractal @ Kapan An     Date: 09.11.2013

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ SK.WAV ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
presents
METAFIZIQ LABEL NIGHT
a haunting journey through the intriguing world of the leading Bulgarian drum and bass imprint

featuring 

OGONEK
DIGITAL SOUL
MAD TWIST
RUJI
FRACTAL

Five DJs, one label, one night!
Place: Kapan An (Old Bazaar), Date: November 9th, Start: 23:59; Entry: 150MKD

***********IMPORTANT ANNOUNCEMENT********** 

Мerchandise available!

1. CD - MTFZ27LP V.A. - Methamathic LP (2013) 

http://metafiziq.org/en/releases/show/id/35
Price: 5 EUR

2. Vinyl - MTFZ001 2X12" "MISSING PARTICLE" EP - very rare!

http://metafiziq.org/bg/releases/show/id/6
Price: 10 EUR

3. Т-shirt - METAFIZIQ Classic White

http://store.metafiziq.org/merch/metafiziq-t-shirt-classic-white
Price: 10 EURЧовекот чие премиерно гостување во Скопје се уште се прераскажува - Валери Шолевски ака Ogonekдоаѓа повторно во Скопје! Вие му дадовте многу љубов и позитивни вибрации и тој на истата соодветно ви возвраќа - овој пат се враќа со комплетната посада на неговата крстарица наречена Metafiziq Recordings, која ќе ви испорача плотуни сировмасивенвознемирувачки и бескомпромисен драменбејсСпијте редовнохранете се здраво - за да имате енергија да останете на подиумкога ќе пристигне ураганот.
Ако при првото гостување на ОгонекКапан Ан беше изместен од темелисегапо првиот METAFIZIQ LABEL NIGHT, се очекува да личи на дело од Пабло Пикасо

Во сабота, 9. ноемврисо почеток на полноќдесант на Старата скопска чаршија ќе извршат:

OGONEK
DIGITAL SOUL
MAD TWIST
RUJI
FRACTAL

Упадот е само 150 денари.
И уште податокпоради кој не смеете да го пропуштите настанов:

 

Ова ќе биде светска премиера на комплетниот домашен состав на Metafiziq RecИменоникогаш во историјата на оваа етикетанемаат настапено - сите заеднона едно местово една вечер.

Metafiziq Recordings е водечкиот драменбејс лејбл во соседна БугаријаОснован е во 2008. година од Валери Шолевски - Ogonek и Данаил Илиев - Mad Twist. 
За оваа етикетапокрај веќе споменатите петорица резидентииздаваат и имиња какоCounterstrikeCoohBalkanskyVenganza, Dub Elements, Gancher, Ruin, FragzKaiza, Joanna SyzeYmbFreqax...

Немојте да дозволите да ви прераскажуваат како сме си поминале!

Гостувањето на Metafiziq Recordings се реализира во рамките на Beats Bazaar вечерите во Капан Ан, а на иницијатива на Скопје Вавилон - нова форма на активизамкоја обединува креативни 

умови и стимулира активности за одржување и унапредување на културниот живот на Скопје.

Помогнато одКултурно-информативен центар на Р. Бугарија во Р. Македонија.


http://store.metafiziq.org/
http://www.soundcloud.com/metafiziq
 http://www.facebook.com/metafiziq
 

**************ВАЖНА НАПОМЕНА************ 

Merchandise од Metafiziq Recordings:

1. CD - MTFZ27LP V.A. - Methamathic LP (2013) - едно од последните изданија на Metafiziq Recordings

http://metafiziq.org/en/releases/show/id/35
 Цена: 350 денари

2. Vinyl - MTFZ001 2X12" "MISSING PARTICLE" EP - првото издание на Metafiziq Recдупли винилапсолутен раритет - колекционерско парче!

http://metafiziq.org/bg/releases/show/id/6
 Цена: 650 денари

3. Т-shirt - METAFIZIQ Classic White

http://store.metafiziq.org/merch/metafiziq-t-shirt-classic-white
 Цена: 650 денари