Н
О
В
И
Н
И meta circle

П
О
С
Л
Е
Д
Н
И

Р
E
Л
И
Й
С
И meta circle

П
А
Р
Т
И
Т
А meta circle

П
A
Р
T
И

С
Н
И
М
К
И meta circle

A
Р
T
И
С
T
И meta circle

З
А

Н
А
С meta circle

П
Р
O
M
O

M
И
К
С
О
В
Е meta circle

В
И
Д
E
O meta circle

F
R
E
E

П
А
Р
Ч
Е
Т
А meta circle

Н
А
Ш
И
Т
Е

П
А
Р
Т
Н
Ь
О
Р
И meta circle

C
В
Ъ
Р
Ж
И

С
Е

С

Н
А
С meta circle

T
Ъ
Р
С
Е
Н
Е meta circle

M
E
R
C
A
N
D
I
S
E meta circle

M
A
С
Т
Е
Р
И
Н
Г meta circle

SK.WAV presents METAFIZIQ LABEL NIGHT (BG) w/ Ogonek, Digital Soul, Mad Twist, Ruji, Fractal @ Kapan An

SK.WAV presents METAFIZIQ LABEL NIGHT (BG) w/ Ogonek, Digital Soul, Mad Twist, Ruji, Fractal @ Kapan An SK.WAV presents METAFIZIQ LABEL NIGHT (BG) w/ Ogonek, Digital Soul, Mad Twist, Ruji, Fractal @ Kapan An     Дата: 09.11.2013

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ SK.WAV ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
presents
METAFIZIQ LABEL NIGHT
a haunting journey through the intriguing world of the leading Bulgarian drum and bass imprint

featuring 

OGONEK
DIGITAL SOUL
MAD TWIST
RUJI
FRACTAL

Five DJs, one label, one night!
Place: Kapan An (Old Bazaar), Date: November 9th, Start: 23:59; Entry: 150MKD

***********IMPORTANT ANNOUNCEMENT********** 

Мerchandise available!

1. CD - MTFZ27LP V.A. - Methamathic LP (2013) 
http://metafiziq.org/en/releases/show/id/35
Price: 5 EUR

2. Vinyl - MTFZ001 2X12" "MISSING PARTICLE" EP - very rare!
http://metafiziq.org/bg/releases/show/id/6
Price: 10 EUR

3. Т-shirt - METAFIZIQ Classic White
http://store.metafiziq.org/merch/metafiziq-t-shirt-classic-white
Price: 10 EURЧовекот чие премиерно гостување во Скопје се уште се прераскажува - Валери Шолевски ака Ogonek, доаѓа повторно во Скопје! Вие му дадовте многу љубов и позитивни вибрации и тој на истата соодветно ви возвраќа - овој пат се враќа со комплетната посада на неговата крстарица наречена Metafiziq Recordings, која ќе ви испорача плотуни сиров, масивен, вознемирувачки и бескомпромисен драменбејс. Спијте редовно, хранете се здраво - за да имате енергија да останете на подиум, кога ќе пристигне ураганот.
Ако при првото гостување на Огонек, Капан Ан беше изместен од темели, сега, по првиот METAFIZIQ LABEL NIGHT, се очекува да личи на дело од Пабло Пикасо

Во сабота, 9. ноември, со почеток на полноќ, десант на Старата скопска чаршија ќе извршат:

OGONEK
DIGITAL SOUL
MAD TWIST
RUJI
FRACTAL

Упадот е само 150 денари.
И уште податок, поради кој не смеете да го пропуштите настанов:

 

Ова ќе биде светска премиера на комплетниот домашен состав на Metafiziq Rec. Имено, никогаш во историјата на оваа етикета, немаат настапено - сите заедно, на едно место, во една вечер.

Metafiziq Recordings е водечкиот драменбејс лејбл во соседна Бугарија. Основан е во 2008. година од Валери Шолевски - Ogonek и Данаил Илиев - Mad Twist. 
За оваа етикета, покрај веќе споменатите петорица резиденти, издаваат и имиња како: Counterstrike, Cooh, Balkansky, Venganza, Dub Elements, Gancher, Ruin, Fragz, Kaiza, Joanna Syze, Ymb, Freqax...

Немојте да дозволите да ви прераскажуваат како сме си поминале!

Гостувањето на Metafiziq Recordings се реализира во рамките на Beats Bazaar вечерите во Капан Ан, а на иницијатива на Скопје Вавилон - нова форма на активизам, која обединува креативни 

умови и стимулира активности за одржување и унапредување на културниот живот на Скопје.

Помогнато од: Културно-информативен центар на Р. Бугарија во Р. Македонија.

http://store.metafiziq.org/
http://www.soundcloud.com/metafiziq
http://www.facebook.com/metafiziq


**************ВАЖНА НАПОМЕНА************ 

Merchandise од Metafiziq Recordings:

1. CD - MTFZ27LP V.A. - Methamathic LP (2013) - едно од последните изданија на Metafiziq Recordings
http://metafiziq.org/en/releases/show/id/35
Цена: 350 денари

2. Vinyl - MTFZ001 2X12" "MISSING PARTICLE" EP - првото издание на Metafiziq Rec, дупли винил, апсолутен раритет - колекционерско парче!
http://metafiziq.org/bg/releases/show/id/6
Цена: 650 денари

3. Т-shirt - METAFIZIQ Classic White
http://store.metafiziq.org/merch/metafiziq-t-shirt-classic-white
Цена: 650 денари